SPONSORERET INDLÆG

Efteråret har sat ind, og det betyder, vi går en periode med sygdomme i møde. Selvfølgelig er der COVID-19, for den er ikke forsvundet endnu, men også alle klassikerne får gode vilkår for at komme i omløb – forkølelse, influenza osv. Som forælder – og borger – er det vigtigt, du gør dit for ikke at sprede sygdom. Bliv hjemme, når du er syg, og vær ikke dén, der afleverer barnet i daginstitutioner.

Er du symptomfri? Bliv alligevel testet ved mistanke

Men er du godt nok syg? Vi lærte jo allerede i starten af COVID-19-pandemien, at du kan gå rundt med sygdom, uden du nødvendigvis har symptomer. Derfor er det vigtigt, at man jævnligt tester sig selv, når man har et job eller en hverdag, hvor man kommer i kontakt med mange andre mennesker. Vil du være nogenlunde vis på, du ikke går rundt med COVID-19, så find din næste hjemmetest her.

Find en CE-mærket hjemmetest

Nu står der ”nogenlunde” ovenfor, da ingen test giver et 100 % sikkert resultat. Men det kan alligevel være, at en hjemmetest kan dulme nerverne, så du har det okay med at tage på arbejde eller køre forbi dagplejen, børnehaven eller skolen med dit barn. Når du søger hjemmetests, er det vigtigt, at du får én, der er CE-mærket (hvilket betyder, at den må sælges i EU) og godkendt til brug i hjemmet.

Hvornår skal du bestille tid til PCR-test?

Husk, at hvis en hjemmetest viser et positivt resultat, så bør du tage forbi et testcenter for at få en PCR-test – i hvert fald hvis du har COVID-19-symptomer og er i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, hvilket kan siges for ældre og visse børn, unge og voksne med kronisk sygdom. Det kan også være, din læge vurderer, du bør tage en PCR-test for vide, om dine sygdomssymptomer skyldes COVID-19.