Måske har du tit venner og familie på besøg, måske de overnatter ofte, og måske det altid bliver lidt kaotisk i netop disse situationer, fordi der ikke er sovepladser nok, og det bliver lidt for improviseret det hele. Så er der her nogle tiltag eller overvejelser du kan gøre, for at lette disse situationer.

 

Ekstraværelse til gæsteværelse

Har du en bolig af en sådan størrelse, at du faktisk ligger inde med et værelse, der ikke har entydigt formål, og faktisk bare virker en smule uden gøremål, så kan det måske synes oplagt at omdanne dette til en slags gæsteværelse. Det kan både gøres med en seng, og andet meget målrettet møblering, hvis det er det du ønsker. Eller du kan gøre det mere implicit med måske en sovesofa, således, at rummet også kan bruges på andre måder. Måske som et legerum, et kreativt rum eller hvad der nu falder i din og måske din families smag. Så kan sovesofaen hurtigt gøre det nemt at skaffe lidt flere sovepladser til dine gæster uden alt for stor tumult og improvisering.

 

Sovesofa i stuen

Det er klart ikke alle, der har sådan en luksus at have mere plads end hvad de ved hvad de skal bruge til. Er du ikke en af dem, så er der selvfølgelig også en anden idé målrettet mere til dig. Måske har du allerede en stue og en sofa, men har du overvejet at udskifte denne sofa med en sovesofa? Så kan du ligesom i det øvre hurtigt finde to måske tre ekstra komfortable sovepladser frem på ingen tid, så gæster kan overnatte på sovesofa. Måske tænker du, at sovesofaer da kan være lidt grimme og bøvlede og i hvert fald ikke noget, du vil have stående i stuen. Men så er det måske fordi, du ikke har kigget de rigtige steder efter den rette.