SPONSORERET INDLÆG

Det kan være svært at overtale dit barn til at spise grøntsager. Det kan være du selv kan huske det, fra da du var barn – grøntsager var ikke noget man spise frivilligt! Dette har med garanti heller ikke ændret sig da du fik dit første barn.

Problemet kommer typisk først når barnet er blevet lidt ændre, og kan begynde at skelne mellem mad og konsistenser. Derfor kan det være hårdt pludselig at gå fra, at give dit barn masser af moste grøntsager, til at have et barn der nægter at spise grøntsager.

Sådan takler du dit barns overvægt

Hvis du har et barn der vejer lidt for meget i forhold til hvad et barn i den alder burde veje, kan det være du skal tage andre midler i brug, end dem du bruger i forvejen. Sevlom det kan være rigtig svært at takle, at ens barn er overvægtig, bliver man nødt til at gøre noget ved det. Mange børn, der er overvægtige, oplever desværre mobning i skolen og til fritidsaktiviteter. Heldigvis finder der flere måder, hvorpå dit barn kan tabe sig, og få en normal vægt. Se mere om overvaegt og BMI her.

Mindre portioner og flere grøntsager er vejen frem

Der findes masser af måder hvorpå du kan lokke grøntsager i dit barn. Når dit barn ikke vil spise grøntsager, er det typisk på grund af den grønne farve og smagen. Men hvis du kan skjule dette, vil dine børn slet ikke opdage at der er grøntsager i maden.

Det bedste tip er at blende grøntsagerne. Vælg grøntsager der mætter og har mange fibre i, så barnet bliver hurtigere mæt. På den måde spiser barnet heller ikke så store portioner. Her kan du eksempelvis blende gulerødder, broccoli og kål ned i kødsovsen, og forklæd smagen med masser af krydderier.