Når ens børn nærmer sig teenagealderen, kan det blive svært at tolke, hvad de kan lide og ikke kan lide. Det er tit i denne alder, at de gerne vil have et mere voksent værelse. Her kan du læse mere om, hvordan du kan indrette det perfekte værelse til et større barn. 

seng i træ med hvidt sengetøj

Lyt til hvad de gerne vil have 

Deres soveværelse er det sted, hvor dit barn har deres frirum i hjemmet. Det er her, hvor de har privatliv fra resten af familien. Derfor er det vigtigt, at værelset passer til dit barns personlighed. Det er nemmest at opnå, hvis du er god til at snakke og lytte til dit barn om, hvad de gerne vil have. For at gøre processen nemmere, kan det være en god ide at forventningsafstemme inden, I begynder at lave noget, så dit barn ikke bliver skuffet. 

Invester i ordentlige møbler 

Møbler er ikke ligefrem en billig investering, men de kan holde i mange år, hvis man går efter kvalitet. Du kan med fordel gå efter dyrere møbler, så de holder sig pæne. Hvis du er god til at vælge kvalitetsprodukter, kan det endda være, at dit barn tager møblerne med sig, når de engang skal flytte hjemmefra selv. Et af de vigtigste møbler på soveværelset er selvfølgelig sengen. Det er vigtigt med en ordentlig seng for at kunne få ordentlig søvn om natten. Den rette seng kan hjælpe dit barn med at sove tungere om natten, hvilket giver dem mere energi om dagen. Du kan finde hjælp til, hvor du finder den perfekte seng, på BoMagasinets oversigt over bedste halvandenmandssenge

mor og søn i gang med at male væg

Hold jer til neutrale farver 

Hvis du gerne vil have, at dit barn føler sig tilpas på værelset så længe som muligt, kan det være en god ide at holde jer til en tidsløs indretning. Selvom det kan virke som en drastisk forandring fra deres farverige børneværelse, så er det tit en mere voksen indretning, ens barn gerne vil have. Det gode ved en mere tidsløs og neutral indretning er, at den er nem at gøre personlig gennem forskelligt boligtilbehør. Det kan være planter, sengetøj eller kunst på væggene. Hvis de så ændrer smag, er det nemt at skifte det ud med noget andet. Det giver dit barn plads til at udtrykke dem selv på deres værelse, især når de stadig er ved at finde ud af, hvem de er.