Hvis du er den heldige ejer af en lille, firbenet ven med logrende hale, bør du nok overveje at investere i en hundelem.

Der er samtlige, praktiske fordele ved at investere i en hundelem til dit hus, da din hund på denne måde let kan komme ud og boltre sig i haven og få frisk luft – uden at du skal lukke den ud hver eneste gang, den skal tisse.

Det er dog ikke helt let lige at skulle tage stilling til, hvilken hundelem der passer bedst til dit hjem og din hund. Der spiller nemlig her en masse faktorer ind, men med nedenstående guide kan du muligvis nå nærmere en løsning, der både er god for dig og for din hund.

Forskellige typer af hundelemme

Der findes i dag en masse forskellige slags hundelemme, hvoraf nogle er mere avancerede end andre.

Først og fremmest skal du dog tage stilling til, om størrelsen af lemmen er den rigtige. Ud over at lemmen selvfølgelig ikke skal være mindre end din hund, skal du dog også tænke på, at det måske kan virke overvældende eller unødvendigt for en lille hund at skulle have en stor lem.

Når du har valgt en størrelse, der passer til din hund, skal du kigge på, om du helst vil have en helt almindelig hundelem eller en med chip eller magnet.

I nogle nabolag kan det være betryggende at vide, at det kun er ens egen hund, der kan benytte sig af lemmen, og det vil derfor være en rigtig god idé at anskaffe sig en elektronisk hundelem, der kun låser op, når din egen hund vil ind eller ud.

Vælg en hundelem af ordentlig kvalitet

Medmindre du er et født gør-det-selv-menneske, kan det godt være svært selv at lave en hundelem, der både fungerer og som sørger for, at det ikke trækker ind i huset.

De fleste vil dog få mest gavn af en ordentligt produceret hundelem. Disse kan ofte købes på nettet eller i butikker, og kan hos de rigtige forhandlere fås i rigtig fin kvalitet til meget fornuftige priser.

Du kan her gå på opdagelse i et bredt sortiment, og finde lige præcis den hundelem, du har brug for.

Når du køber hundelemme i ordentlig kvalitet, sparer du på sigt en masse penge. Selvom du her og nu måske er nødt til at betale lidt mere, end du skulle give for en billig løsning, vil du samtidig være bedre sikret mod, at lemmen skulle gå i stykker.

Hvor skal hundelemmen sidde?

Man kan i de fleste tilfælde placere hundelemmen, hvor end man ønsker det. Det mest normale er dog at placere lemmen i døren, men hvis dette af en eller anden grund skulle være uladsiggørligt, kan der også sagtens laves en løsning, så lemmen sidder i væggen.

Husk indhegning!

Det er meget vigtigt, at du husker at lave en indhegning, så din hund ikke kan løbe væk. Med fri adgang til eksempelvis haven vil det sidste, du ønsker, jo være, at den kommer til at løbe væk.