Et efterskoleår kan være enormt givende for dit barn, og give venner og oplevelse, der varer resten af livet. Det kan derfor føles som en meget svær beslutning, når man skal vælge efterskolen, som barnet skal på. Du kan læse videre her for at finde gode råd til, hvordan du finder den efterskole, som dit barn skal på.

 

Bliv afklaret med krav til efterskolen

For at kunne vælge den rette efterskole til dit barn, er det en fordel at blive helt afklaret med, hvilke krav I har til den skole, som dit barn skal på. Det kan for eksempel være, at I ønsker at vælge en efterskole, der har fokus på religion. Så finder du en Meget kristen efterskole her. Det kan også være nogle helt andre krav, der er til skolen.

 

Det kunne indebære noget som de fag der tilbydes, eller en bestemt sportsgren, som dit barn elsker. Så er det jo en fordel at indsnævre søgningen til efterskoler, som tilbyder disse specifikke ting. Så bliver søgningen altså en smule mere målrettet. Bliv derfor afklaret med diverse krav, som dig og dit barn stiller til den kommende efterskole.

 

Besøg efterskolerne og mærk stemningen

Det kan ofte være en god ide at gå med mavefornemmelsen, når der skal vælges mellem de enkelte efterskoler. Det er derfor en fordel at besøge de efterskoler, som I har i tankerne, så stemningen og atmosfæren kan mærkes.

 

Besøg for eksempel efterskolerne, når der er åbent hus, så dig og dit barn har muligheden for at se omgivelserne og skolen. Her kan I også møde lærerne, samt få muligheden for at snakke med nuværende elever, der kan fortælle mere om skolen, og om hvordan hverdagen ser ud. Dette er altså gode råd til, hvordan du vælger den rette efterskole til dit barn.