Rigtigt mange danske familier får en hund i løbet af deres liv. Hunden er ifølge den kendte talemåde menneskets bedste ven, og børn har oftest godt af at vokse op i et hjem med en hund. Det er både godt for immunforsvaret, samtidig med at børnene lærer ansvar, da de skal gå tur med hunden. Men der er så mange forskellige hunderacer, at det kan være svært at finde den helt rigtige. Hvis du og din familie er aktive, kan en cocker spaniel være et godt bud.

En god familiehund

Cocker spanielracen, der bl.a. er kendt fra Disney-filmen ”Lady og vagabonden”, er en ideel familiehund. Den har tålmodighed og er meget tolerant, hvilket også gør at den passer godt ind i et hjem med børn. Det er en race, der meget sjældent bliver aggressiv, og den vil gøre alt for at glæde sine ejere. En Cocker spaniel knytter sig meget til sine ejere, og har derfor bedst af at være i den sammen familie hele sin levetid. Derfor er det også en forpligtigelse i omkring 13-14 år, når man køber en Cocker spaniel, da det er den gennemsnitlige levetid.

Hvis det lyder som hunden for dig, så husk først at læse mere, så du kender racen ud og ind.

En hund med krudt i røven

Cocker spaniel er fra naturens side en meget aktiv race. Den skal aktiveres og den skal gerne været aktiv mindst 1-2 timer om dagen. Derfor passer en Cocker spaniel også bedst ind i en aktiv familie, som gerne tager den med på lange gå- eller løbeture. Dette er derfor en vigtigt ting at tænke over inden du køber en hund af denne race, da man tydeligt kan mærke det på hunden, hvis den ikke bliver aktiveret nok. Cocker spaniels har også godt af at blive aktivere mentalt, da de er meget intelligente. Dette betyder også, at man nemt kan træne hunden til mange forskellige formål – også til at være i et hjem fyldt med børn.